Revista la PLIC – literatură, artă, atitudine

POSTBOX magazine – literature, art & attitude

PLIC-ul în vizită la Poeticile Cotidianului

RO

La începutul lunii decembrie ne-am adunat cu mic cu mare în club Otherside pentru lansarea PLIC-ului şi pentru o discuţie cu artiştii implicaţi în proiect. Deşi organizat pe ultima sută de mertri, evenimentul a reuşit să adune un număr considerabil de prieteni şi curioşi, mai ales datorită faptului că alesesem pentru eveniment cadrul prietenos al unei întâlniri cu deja vechilul nostru coleg Răzvan Ţupa.
Vladimir Us, proaspăt întors din Croaţia, unde prezentase proiectul CHIOŞC, a vorbit despre conceptul PLIC-ului, despre ideea lui de a aduce arta şi atitudinea împreună într-un spaţiu neconvenţional şi despre cum aceast nou proiect va deschide calea spre sprijinirea altor idei nonconformiste.

Prezentarea a avut mai degrabă sensul unei poveşti pentru că fiecare din obiectele care au apărut în primul număr are o istorie a sa proprie.

Igor Mocanu a vorbit despre colaborarea începută cu fotograful Bogdan Gîrbovan – un work in progress intitulat „Uniforme şi veşminte” prin care ei doresc să documentalizeze îmbrăcămintea specifică poliţiştilor şi preoţilor din România şi despre cum două mostre din această lucrare au ajuns în PLIC.

Sanda Watt a povestit despre proiectul „Basarabia pământ omenesc” un featuring pornind de la o lucrare a grupului Noii Golani dar şi despre drumul de la idee la cuptor al lupilor realizaţi împreună cu Cristiana Radu, Crina Cranta şi Delia Popa.

În fine, eu am vorbit despre Revista la PLIC şi despre întâlnirea mea cu Ghenadie Popescu în urma vizitei acestuia la Paris în cadrul proiectului frasq şi, trasă un pic de mînecă de Răzvan, am citit şi un fragment al frumoasei călătorii în Ucraina a unui membru al bredarta – un grup artistic din Chişinău.

La finalul lansării George Damian a ţinut să prezinte un raport despre situaţia românilor din afara graniţelor, pe care l-a şi împărţit între cei prezenţi, şi să ne ureze baftă cu noul proiect.

Una peste alta, seara a fost una reuşită, am adunat noi propuneri de colaborare şi idei dar şi hohote de râs atunci când pe ecranul mare din club Otherside a fost proiectat un film al lui Ghenadie Popescu realizat în Piaţa Centrală din Chişinău.

Mulţumim pentru participare celor prezenţi şi îi asteptăm şi la alte evenimente organizate de PLIC!

foto: Iulia Modiga

No comments yet»

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: