Revista la PLIC – literatură, artă, atitudine

POSTBOX magazine – literature, art & attitude

Lansarea PLIC-ului, ALFR, Chișinău

RO

Iak’ta cu termometrul în subsuoară, literalmente vorghind, după o noapte în care s-a visat doar despre noul fenomen din Ungheni, suntem obligaţi să trecem la lucruri serioase, asta dacă vrem să ni se facă mai bine şi să nu mai bolim. Ah… doar amintirile frumoase ne sunt leacul. Alianţa Franceză. 18-19 seara, ziua de marţi (22 decembrie) – lansarea Revistei la PLIC, Chişinău.

Hai nu faceţi mutrele astea de parcă nu ştiţi Revista la PLIC… ce? pi buni? păi în plic intră câteva suplimente printre care şi HZ pofta buna, HZ multumesc – supliment humanzone.

Lume o fost, Vlad Us o fost, mmm, laptop, proiector o fost, No Shagga o fost (chiar şi o cântat) mmmm iar Dumitru Crudu n-o fost (tz tz tz tz! ruşinică!). Dar, să-l lăsăm pe Dumitru căci avea omul atunci treabă. Se mai întâmplă.Of, eu am grăit cum mai ghini nish nu grăiam. Adică am zis eu că trebuia să-mi ţin gura şi stuff like that. Şi cel mai grav o fost că nu prea am găsit limbă comună cu activiştii din Hyde Park. Care ei tot au supliment în PLIC. Dar lasă că nu-i grav. Asta chiar e foarte vesel – devine mai interesant.

Lansarea s-a desfăşurat în felul următor: fiecare supliment ajungea să-şi prezinte lucrarea. Se vorbea despre scopuri, materiale, autori, proiecte de viitor şi chestii din astea – supliment Hyde Park, supliment HZ, supliment Tiuk şi supliment Oberliht. Cam acestea o fost. Acum o să vă deschid un secret. Eu aşa de felul meu îs mai cu chiroane într-un loc şi nu pre pot sta locului, adică pot, dar numai când îs gruzit. Şi la lansare nu am fost gruzit. Ceea ce înseamna că mă tot deplasam în colo încoace şi n-aş putea din păcate să vă aduc nume concrete, autori care au vorbit în timpul prezentării. Us o vorbit despre Oberliht şi despre CHIOŞC şi ne-a arătat filmuleţe. De la Hyde Park o vorbit o fată aşa frumuşică, prikolinaia numai că era pornită pe fapte mari. De la HZ e clar deja… au mai vorbit nişte tineri simpatici şi la un moment dat Leo Butnaru. Care am înţeles că m-a certat pentru exprimare sau ceva de tipul. Dar vă zic adevărat că bine o făcut.

O cântat No Shagga – Sergiu Zgardan, Sergiu Terentii şi irezistibilul Mihai Gatzu.

S-ar putea c-am fost la Uniune după aceea, s-ar putea c-am fost în vreo bodegă să sărbătorim apariţia suplimentelor şi a revistei în genere. Asta deja va rămâne un mister.

Iar dacă nu credeţi că a fost un eveniment serios şi important o să vă mai deschid o paranteză:. la lansare era o fată. Of of of of ce-am mai scârţit când am aflat că-i logodită / măritată, whatever. Dar, am scârţit.

Iak’aşa: temperatura 38 e ok, putea fi mai rău. Mă duc să răsfoiesc despre Ungheni câte ceva, iar voi între timp, beţi coldrex sau nu beţi nimic, important să nu răciţi.

text:Hose Pablo
foto: Vladimir Us


video: Ghenadie Brega şi Oleg Brega

3 comentarii»

  Daniel wrote @

Ma bucur ca s-a lansat noua revista!
Dar unde poate fi achizitionata? Nu am gasit-o in oras nicaieri… 😦

  andreea wrote @

Iti multumim pentru interes Daniel!
Din pacate primul numar al Revistei la PLIC a avut un tiraj redus si de aceea el nu a fost pus in vanzare ci a fost distribuit numai intre cei care au contribuit la el. Il poti gasi insa integral pe acest blog in format pdf.
Incepand cu numarul 2, revista se va gasi si la chioscuri. In cateva zile vom lansa un apel de participare referitor la numarul 2 si probabil el va aparea undeva in luna martie. Te poti abona la blog pentru a primi vesti in acest sens.

  Daniel wrote @

Va multumesc pentru raspuns, am si printat revista pe o hartie de foarteee buna calitate. Asa ca hartia sa fie pe masura continutului.
Asteptam apelul pentru participare!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: