Revista la PLIC – literatură, artă, atitudine

POSTBOX magazine – literature, art & attitude

Să Facem din Arme Tractoare și Republicii Moldova Ieșire la Mare – geologii ne avertizează!

RO

GEOLOGII NE AVERTIZEAZĂ

Într-o perioadă de 3 mln. ani pe albia rîului Prut, de-a lungul actualei frontiere între Republica Moldova și România se va forma o crăpătură în scoarța terestră cu o adîncime de pîna la 300 metri și o lătime de pînă la 80 km în anumite locuri. Placa tectonică pe care se află în acest moment Republică Moldova se va deplasa cu cca 80 km spre Nord-Est, fapt care va produce o distanțare considerabilă de frontiera României. Vidul format va fi umplut de apele Mării Negre, iar locuitorii Republicii Moldova vor căpăta acces către o plajă la care nu au mai putut visa pînă acum. Acest lucru va aduce Republica Moldova în top-ul țărilor cu resurse maritime considerabile, cum este, spre exemplu, Croația.

În urma acestor schimbări economia Republicii Moldova se va reprofila de la una bazată pe agricultura spre cea ancorată în turism și prestarea serviciilor. Prețul pentru terenurile de pamînt din regiunea aferentă golfului nou format cu ieșire la Marea Neagră vor crește considerabil, iar migrația ilegală a moldovenilor în Uniunea Europeană va fi parțial stopată, aceștia din urmă fiind nevoiți să-și facă drum în UE prin frontiera ucraineană iar apoi prin munții Carpați. Distanța între Chișinău și București se va majora de la 600 km la 1600 km, iar șoferii de microbuze vor trebui să obțină licențe și să perfecteze noi acte ce le-ar permite să conducă o barcă cu 18 persoane. Clima țării va suferi schimbări radicale, iar piața autohtonă de fructe se va diversifica pînă a fi incluse și citricele în bucătăria tradițională în rînd cu merele, prunele, strugurii.

Facem apel către toată populația țării – să-și păstreze calmul și să vină cu propuneri constructive în vederea obținerii unui profit maximal de pe urma acestor transformări neașteptate! Totodată vă îndemnăm să veniți de pe acum cu sugestii pentru a da un nume noului golf dintre Republica Moldova și România.

2 comentarii»

  Victor wrote @

apreciez sarcasmul articolului.

totusi… digg in the following. think global warming, think sea lever rising. think this map:

http://flood.firetree.net/?ll=46.8977,26.7188&z=10&m=14&t=3

ar fi binevenite niste comentarii/un articol despre. studii avansate in domeniu le lasam pe seama savantilor.

regards!

  mircea wrote @

… , este f interesant ce am citit cu privire la deplasarea placilor tectonice… si mai interesant v-a fi , ce se intampla : cum vor gandi moldoveni in acel moment … , vor fi capabili sa-si intoarca fata catre west sau o sa ramana in aceeasi pozitie (cu fundul catre civilizatie si cu ochi deschisi la max catre Moscova)
Mircea Iancovici Brasov – Romania
(eu am stat cu spatelecatre est si n-o sa-mi schimb pozitia corpului NICIODATA )
Va salut pe toti care cititi acest comentariu .


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: